Bananowo czekoladowy pudding

Pudding na bazie tofu, który zostanie przygotowany za pomocą masy bananowo-czekoladowej to pomysł na posiłek o niskiej zawartości cukrów. Zaproponowany w danym przepisie pudding to produkt, który wybaczy restrykcjom niemal każdej diety. Bez względu na to, czy jesteś weganinem, próbujesz wytrwać na diecie redukcyjnej, czy też borykasz się z problemami typowymi dla cukrzyków. Niezwykle niski indeks glikemiczny tego dania to bez dwóch zdań druga największa zaleta obok jego smaku.

Składniki

  • jeden banan pokrojony na kawałki

  • niewielkie opakowanie tofu

  • 1 łyżka stołowa sproszkowanej stevii

  • 5 łyżek stołowych gorzkiego kakao w proszku

  • 3 łyżki stołowe mleka sojowego

  • szczypta cynamonu

Sposób Przygotowania

  • Przygotowanie tego posiłku powinno przypaść do gustu każdemu. Całość składników umieszczamy w naczyniu przeznaczonym do blendowania i blendujemy na gładką masę pozbawioną jakichkolwiek grudek.
  • Przed podaniem pudding należy schłodzić w lodówce.
  • Dla uzyskania gęstszej konsystencji zaleca się wsadzić do zamrażalnika na 20 minut przed podaniem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *