Bruschetta

Pomysł na bruschette udowodni każdej osobie na diecie niskocholesterowej, że pożywne śniadanie, które dostarczy nam energii na pełen pracy poranek wcale nie musi być obfite w tłuszcze. Bomba energetyczna z ogromną dawką likopenu, witaminy C i węglowodanów, które powoli uwalniając się od rana do południa będą stanowiły łatwo przyswajalne źródło energii dla naszych mięśni i mózgu sprawią, że pokochacie ten przepis w wersji śniadaniowej.

Składniki

  • 8 świeżych pomidorków koktajlowych

  • pół kubka drobno posiekanej bazylii

  • 1/4 kubka startego na drobnych oczkach parmezanu

  • ząbek zmielonego czosnku

  • łyżka stołowa octu balsamicznego

  • szczypta soli do smaku

  • łyżka oliwy z oliwek

  • szczypta czarnego, drobno mielonego pieprzu

  • tostowy chleb francuski na którym, nałożymy nasz farsz

Sposób Przygotowania

  • Gdy przygotujemy wszystkie niezbędne nam składniki wystarczy przygotować miseczkę, w której wymieszamy każdy komponent wraz z przyprawami.
  • Gotowy farsz warto odstawić na godzinę lub dwie do momentu aż pomidorki puszczą sok i zmieszają swój słodki smak z octem balsamicznym.
  • Gotowy farsz należy wykładać na tosty.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *