Ostatnie dni na blogu są na maksa czekoladowe! Przedwczoraj pojawił się przepis na przepysznego murzynka, a dziś odkrywamy recepturę na zdrowy i energetyzujące budyń czekoladowy.
Można go zjeść zarówno na pożywne śniadanie, jak i rozkoszować się nim z przyjaciółmi po pracy. Pamiętaj, że jeśli chcesz, możesz dodać więcej lub mniej kakao. Wszystko zależy jak mocno intensywny, czekoladowy budyń chcesz otrzymać.
Nie trzymam Cię dłużej w niepewności. Jeśli zdecydujesz się zrobić zdrowy budyń, koniecznie daj znać w komentarzu pod spodem jak wyszedł!
Składniki
150 g pokrojonej w kostkę dyni
1 szklanka świeżych daktyli (ewentualnie mogą byś suszone, ale pamiętaj, aby je wcześniej przez 15 minut namoczyć we wrzątku)
3 szklanki suchej kaszy jaglanej
2 łyżki kakao
1 łyżka karobu
1 łyżeczka cynamonu
2 szklanki mleka owsianego
Sposób Przygotowania
- Wyjmij pestki z daktyli. Jeśli używasz suszonych, upewnij się, że żadna pestka nie znajduje się w środku.
- Wszystkie składniki wsyp do garnka i gotuj przez około 20 minut. Co chwilę przemieszaj.
- Następnie zmiksuj na gładką masę i podawaj w miseczkach. Udekoruj tak jak lubisz.
Smacznego!