Cukinia nadziewana warzywami w pomidorowym sosie post dr Dąbrowskiej

Post dr Dąbrowskiej skupia się w głównej mierze na warzywach.

To co można z nich wyczarować jest niesamowite!

Dziś poznasz przepis na przepyszne cukinie nadziewane warzywami.

Przepis jest prosty w przygotowaniu i w miarę szybki. Idealna propozycja na obiad.

Jeśli gotujesz dla więcej osób, użyj więcej cukinii i zrób więcej farszu.

Składniki

  • 3-4 małych cukinii

  • 2 marchewki

  • 1 pietruszka

  • 2 cebule

  • 1/2 selera

  • 1/2 pora

  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego

  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego (sprawdź skład!)

Sposób Przygotowania

  • Odetnij czubki cukinii i wydrąż ze środka miąższ.
  • Posiekaj miąższ z cukinii i warzywa. Duś w bulionie, aż odparuje cała woda. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
  • Nałóż farsz do środka cukinii i przykryj czubkami.
  • Wstaw cukinie do garnka, zalej przecierem pomidorowym i gotuj tak długo, aż warzywa zmiękną.

Smacznego!

Jeśli przyrządziłaś danie z naszego przepisu, zainspiruj innych i podziel się swoimi pysznościami na facebooku. Będzie nam miło, jeśli nas oznaczysz!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published.