Post dr Dąbrowskiej skupia się w głównej mierze na warzywach.
To co można z nich wyczarować jest niesamowite!
Dziś poznasz przepis na przepyszne cukinie nadziewane warzywami.
Przepis jest prosty w przygotowaniu i w miarę szybki. Idealna propozycja na obiad.
Jeśli gotujesz dla więcej osób, użyj więcej cukinii i zrób więcej farszu.
Składniki
3-4 małych cukinii
2 marchewki
1 pietruszka
2 cebule
1/2 selera
1/2 pora
1/2 szklanki bulionu warzywnego
sól
pieprz
bazylia
1/2 szklanki przecieru pomidorowego (sprawdź skład!)
Sposób Przygotowania
- Odetnij czubki cukinii i wydrąż ze środka miąższ.
- Posiekaj miąższ z cukinii i warzywa. Duś w bulionie, aż odparuje cała woda. Dopraw solą, pieprzem i ulubionymi ziołami.
- Nałóż farsz do środka cukinii i przykryj czubkami.
- Wstaw cukinie do garnka, zalej przecierem pomidorowym i gotuj tak długo, aż warzywa zmiękną.
Smacznego!
Jeśli przyrządziłaś danie z naszego przepisu, zainspiruj innych i podziel się swoimi pysznościami na facebooku. Będzie nam miło, jeśli nas oznaczysz!