Jagodowe muffinki

Muffinki z jagodami to świetny pomysł na drugie śniadanie bądź dodatek do popołudniowej kawy. Warto korzystać z jagód w sezonie, gdy te prozdrowotne owoce są najtańsze. Jagody stanowią bogate źródło witamin A, B, C, E oraz PP, a także cynku (niezbędnego do prawidłowego działania ośrodkowego układu nerwowego.

Składniki

  • szklanka zmielonych wiórków kokosowych

  • szklanka mielonych migdałów

  • 5-6 kropli stewii w płynie

  • 3 jajka

  • 1/4 szklanki mleka kokosowego

  • 3/4 szklanki jagód amerykańskich

  • szczypta soli

  • szczypta sody

Sposób Przygotowania

  • Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza,
  • Wszystkie składniki (oprócz jagód) wymieszaj dokładnie tak, aby nie pozostały żadne grudki,
  • Dodaj jagody i ponownie wymieszaj ciasto
  • Do forem na muffinki nakładaj masę tak do 3/4 ich wysokości.
  • Piecz 25-30 minut.
  • Muffinki są gotowe do spożycia. 

Comments are closed.