Muffinki z jagodami to świetny pomysł na drugie śniadanie bądź dodatek do popołudniowej kawy. Warto korzystać z jagód w sezonie, gdy te prozdrowotne owoce są najtańsze. Jagody stanowią bogate źródło witamin A, B, C, E oraz PP, a także cynku (niezbędnego do prawidłowego działania ośrodkowego układu nerwowego.
Składniki
szklanka zmielonych wiórków kokosowych
szklanka mielonych migdałów
5-6 kropli stewii w płynie
3 jajka
1/4 szklanki mleka kokosowego
3/4 szklanki jagód amerykańskich
szczypta soli
szczypta sody
Sposób Przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza,
- Wszystkie składniki (oprócz jagód) wymieszaj dokładnie tak, aby nie pozostały żadne grudki,
- Dodaj jagody i ponownie wymieszaj ciasto
- Do forem na muffinki nakładaj masę tak do 3/4 ich wysokości.
- Piecz 25-30 minut.
- Muffinki są gotowe do spożycia.