Jajka z pastą z zielonego groszku

Warto jeść strączki, nawet jeśli nie jest się na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej. Pasta z zielonego groszku jest nie tylko aksamitna i smaczna, ale również prosta w przygotowaniu.

Jajka z pastą jajeczną są wręcz idealną propozycją na kolację. Można podawać ją zarówno na jajkach, jak i jeść z chlebem.

Składniki (<g class="gr_ gr_12 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling" id="12" data-gr-id="12">na</g> 2 osoby)

  • 4 jajka (Z)

  • Farsz
  • 1 łyżka majonezu (Z)

  • 4 żółtka z jajek ugotowanych na twardo (Z)

  • 1/2 szklanki ugotowanego zielonego groszku lub odcedzonego z puszki

  • szczypta czarnego pieprzu (M)

  • 1 garść świeżego oregano (M)

  • sól himalajska (W)

Sposób Przygotowania

  • Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupki, przeciąć wzdłuż ostrym nożem na połówki, wydrążyć żółtka.
  • Posiekać żółtka, dodać majonez i pozostałe składniki. Zmiksować, nałożyć gotową masę na połówki jajek.
  • Udekorować.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published.