Warto jeść strączki, nawet jeśli nie jest się na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej. Pasta z zielonego groszku jest nie tylko aksamitna i smaczna, ale również prosta w przygotowaniu.
Jajka z pastą jajeczną są wręcz idealną propozycją na kolację. Można podawać ją zarówno na jajkach Kauf Generic Clopigamma (Plavix) Rezeptfrei , jak i jeść z chlebem.
Składniki (<g class="gr_ gr_12 gr-alert gr_spell gr_inline_cards gr_run_anim ContextualSpelling" id="12" data-gr-id="12">na</g> 2 osoby)
4 jajka (Z)
- Farsz
1 łyżka majonezu (Z)
4 żółtka z jajek ugotowanych na twardo (Z)
1/2 szklanki ugotowanego zielonego groszku lub odcedzonego z puszki
szczypta czarnego pieprzu (M)
1 garść świeżego oregano (M)
sól himalajska (W)
Sposób Przygotowania
- Ugotować jajka na twardo, obrać ze skorupki, przeciąć wzdłuż ostrym nożem na połówki, wydrążyć żółtka.
- Posiekać żółtka, dodać majonez i pozostałe składniki. Zmiksować, nałożyć gotową masę na połówki jajek.
- Udekorować.
Smacznego!