Kakao Bananowe dla Cukrzyków

Kakao do picia to doskonały sposób na rozgrzanie się w chłodny, zimowy wieczór. Prezentujemy dziś przepis na zdrowe i smaczne kakao bez cukru – kakao bananowe. Przypadnie ono do gustu zarówno młodszym, jak i dorosłym. Kakao bananowe można przygotować na bazie mleka roślinnego bądź koziego lub krowiego w zależności od upodobań. 

  • Czas przygotowania dania: dziesięć minut
  • Ilość porcji: dwie porcje

Składniki

  • jeden banan,

  • 50 gram migdałów,

  • dwie łyżeczki gorzkiego kakao,

  • 450 mililitrów mleka – owsianego, migdałowego, krowiego bądź koziego (w zależności od upodobań).

Sposób Przygotowania

  • Przygotowanie kakao bananowego rozpoczynamy od zmielenia w młynku do kawy migdałów bądź w maszynce.
  • Następnie podgrzewamy mleko.
  • Składniki wrzucamy do wysokiego naczynia po czym miksujemy na krem, który będzie miał gładką konsystencję. Jeśli odczuwamy taką potrzebę, możemy dolać więcej mleka.
  • Ubijamy spieniaczem do mleka, aby kakao było jeszcze smaczniejsze. Gotowe!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *