Kakaowe smoothie

Dieta wegańska również pozwala na przekraczanie własnych granic smakowych, w pozytywnym tego słowa znaczeniu! Większość słodkich produktów sklepowych nie dość, że zawiera produkty odzwierzęce, to napakowanych jest niebezpieczną dla zdrowia chemią. Na szczęście nie jesteś na nie skazany.
Już dziś możesz przygotować prosty, ale efektowny deser, który zachwyci niejedno podniebienie. Do jego przygotowania wystarczy Ci kilka składników. Pewnie większość z nich znajduje się już w Twojej półce kuchennej.
Smoothie kakaowe sprawdzi się nie tylko jako deser w letnie popołudnie. Może stanowić również świetną alternatywę dla popularnych słodyczy lub jako przekąska w pracy.
Tak przygotowane smoothie możesz spokojnie ze sobą zabrać, gdziekolwiek idziesz. Już niespodziewany głód Cię nie zaskoczy, bo będziesz mieć zawsze pod ręką zdrowy posiłek.

Składniki

  • 500 ml wody kokosowej lub mleka roślinnego

  • 2 średnie banany

  • 1 łyżka naturalnego, gorzkiego kakao

  • 70 g daktyli

  • 10 migdałów

  • 10 orzechów włoskich

  • 10 pistacji

Sposób Przygotowania

  • Do pojemnika blendera wlej wodę kokosową lub mleko roślinne.
  • Dodaj obrane banany, kakao, orzechy oraz daktyle (sprawdź, czy nie mają pestek).
  • Zmiksuj na gładką masę.
  • Możesz ozdobić smoothie w dowolnymi ulubionymi owocami i orzechami.

Smacznego!

Comments are closed.