Kalafior pieczony z kuminem

Dziś przedstawiamy rewelacyjny w swojej prostocie przepis na pieczony kalafior z kuminem. Potrawa nie zawiera ani trochę tłuszczu, a smaki są w niej wyważone.

Kalafior można przyrządzić na wiele sposobów! Jesteś ciekawa innych potraw z użyciem kalafiora? Krzyknij w komentarzu, że na dniach ma pojawić się więcej przepisów na blogu! A my z przyjemnością spełnimy Twoje życzenie.

Kalafior sam w sobie jest tak bogaty smakowo, że wystarczy nieco podkręcić jego smak przy użyciu odpowiednich przypraw i danie obiadowe gotowe!

Składniki

  • 1 większy kalafior

  • 1 łyżeczka mielonego kuminu

  • sól himalajska

  • 1/2 łyżeczki papryczki słodkiej

  • 1 łyżeczka mielonej kolendry

  • 1 łyżeczka cząbru

  • 1/2 łyżeczki sproszkowanego imbiru

  • pieprz

  • świeża pietruszka do posypania

Sposób Przygotowania

  • Kalafiora opłucz i rozdziel na różyczki. W większej misce wymieszaj wszystkie przyprawy.
  • Dodaj do niej kalafiora i obtocz go przyprawami.
  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni C. Włóż kalafior do żaroodpornego naczynia i piecz przez 30 minut. Podając, posyp go świeżą pietruszką.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *