Kaszotto z warzywami to szybkie danie obiadowe. Jest ono bardzo sycące i dostarcza odpowiednią ilość energii, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania. Potrawa węglowodanowa sprawdzi się również po aktywności fizycznej i treningu siłowym. Dzięki niej, mięśnie będą mogły się szybko zregenerować, a utracone składniki i minerały zostaną uzupełnione.
Składniki
woreczek kaszy gryczanej (ewentualnie jaglanej lub pęczak)
100g szpinaku
4 duże pieczarki
1 papryka czerwona
1 cebula
1 łyżka oliwy z oliwek
Sposób Przygotowania
- Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Na patelni podsmaż szpinak, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz pieczarki.
- Warzywa dopraw do smaku.
- Gdy warzywa się zarumienią, przesyp je do dużej miski.
- Dodaj ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszaj.
Przepis możesz personalizować, dodając do kaszotto swoje ulubione warzywa lub zwiększając ich ilość. Pamiętaj jednak, by wybierać najwyższej jakości składniki, które dostarczą witamin oraz cennych składników odżywczych.