Kaszotto z warzywami

Kaszotto z warzywami to szybkie danie obiadowe. Jest ono bardzo sycące i dostarcza odpowiednią ilość energii, niezbędną do prawidłowego funkcjonowania. Potrawa węglowodanowa sprawdzi się również po aktywności fizycznej i treningu siłowym. Dzięki niej, mięśnie będą mogły się szybko zregenerować, a utracone składniki i minerały zostaną uzupełnione.

Składniki

  • woreczek kaszy gryczanej (ewentualnie jaglanej lub pęczak)

  • 100g szpinaku

  • 4 duże pieczarki

  • 1 papryka czerwona

  • 1 cebula

  • 1 łyżka oliwy z oliwek

Sposób Przygotowania

  • Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
  • Na patelni podsmaż szpinak, pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę oraz pieczarki.
  • Warzywa dopraw do smaku.
  • Gdy warzywa się zarumienią, przesyp je do dużej miski.
  • Dodaj ugotowaną kaszę i dokładnie wymieszaj.

Przepis możesz personalizować, dodając do kaszotto swoje ulubione warzywa lub zwiększając ich ilość. Pamiętaj jednak, by wybierać najwyższej jakości składniki, które dostarczą witamin oraz cennych składników odżywczych. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.