Koktajl z zielonej pietruszki

Koktajl z zielonej pietruszki, to istna bomba witaminowa. Śmiało może zastąpić nasze drugie śniadanie. Mało osób zdaje sobie sprawę z korzystnych właściwości jakie posiada natka pietruszki. Natka pietruszki jest przede wszystkim bogata w witaminę C. Obfituje też w witaminę A, która korzystnie wpływa na nasz wzrok i podnosi naszą odporność. Taki zielony koktajl jest też źródłem wapnia, żelaza, potasu, magnezu. I co równie ważne posiada właściwości odtruwające i oczyszczające organizm z toksyn.

Składniki

  • duży pęczek natki pietruszki

  • 3 średnie banany

  • 2 szklanki mleka roślinnego np. sojowego, ryżowego lub migdałowego

  • 2 plasterki imbiru

Sposób Przygotowania

  • Pietruszkę przepłukujemy pod wodą i przekładamy do misy blendera.
  • Banany obieramy i dodajemy do pietruszki.
  • Imbir kroimy na mniejsze kawałki lub ścieramy i dodajemy do reszty składników.
  • Całość zalewamy mlekiem roślinnym.
  • Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji koktajlu. W razie potrzeby, jeśli koktajl wyda nam się za gęsty można dolać więcej mleka.

Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *