Koktajl z zielonej pietruszki, to istna bomba witaminowa. Śmiało może zastąpić nasze drugie śniadanie. Mało osób zdaje sobie sprawę z korzystnych właściwości jakie posiada natka pietruszki. Natka pietruszki jest przede wszystkim bogata w witaminę C. Obfituje też w witaminę A, która korzystnie wpływa na nasz wzrok i podnosi naszą odporność. Taki zielony koktajl jest też źródłem wapnia, żelaza, potasu, magnezu. I co równie ważne posiada właściwości odtruwające i oczyszczające organizm z toksyn.
Składniki
duży pęczek natki pietruszki
3 średnie banany
2 szklanki mleka roślinnego np. sojowego, ryżowego lub migdałowego
2 plasterki imbiru
Sposób Przygotowania
- Pietruszkę przepłukujemy pod wodą i przekładamy do misy blendera.
- Banany obieramy i dodajemy do pietruszki.
- Imbir kroimy na mniejsze kawałki lub ścieramy i dodajemy do reszty składników.
- Całość zalewamy mlekiem roślinnym.
- Miksujemy do uzyskania pożądanej konsystencji koktajlu. W razie potrzeby, jeśli koktajl wyda nam się za gęsty można dolać więcej mleka.