Krem pieczarkowy ze słodką papryką

Krem pieczarkowy ze słodką papryką, to pyszna, rozgrzewająca zupa krem. Jej przygotowanie jest naprawdę proste. Takie zupy są idealne dla osób będących na diecie. Lekkostrawne, zdrowe, szybkie w przygotowaniu.

Składniki

  • 400 g pieczarek

  • 1 cebula

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

  • 1,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki

  • 2 łyżki octu jabłkowego

  • 1-2 liście laurowe

  • 1 łyżeczka majeranku

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 l warzywnego bulionu

  • pieprz i sól do smaku

  • olej

Sposób Przygotowania

  • Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki mieszamy z octem. Odstawiamy na kilka minut.
  • Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju.
  • Dodajemy nasze pieczarki i chwilę smażmy. Po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Całość przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, słodką czerwoną paprykę i majeranek. Gotujemy około 8 minut. Po czym wyławiamy liście laurowe (można użyć mielonych, wówczas nie musimy ich wyciągać).
  • Dodajemy naszą kaszę jaglaną.
  • Wszystko miksujemy na gładki krem, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.

Leave a Comment

Your email address will not be published.