Krem pieczarkowy ze słodką papryką, to pyszna, rozgrzewająca zupa krem. Jej przygotowanie jest naprawdę proste. Takie zupy są idealne dla osób będących na diecie. Lekkostrawne, zdrowe, szybkie w przygotowaniu.
Składniki
400 g pieczarek
1 cebula
1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
1,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
2 łyżki octu jabłkowego
1-2 liście laurowe
1 łyżeczka majeranku
2 ząbki czosnku
1 l warzywnego bulionu
pieprz i sól do smaku
olej
Sposób Przygotowania
- Obrane i pokrojone w plasterki pieczarki mieszamy z octem. Odstawiamy na kilka minut.
- Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju.
- Dodajemy nasze pieczarki i chwilę smażmy. Po czym dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Całość przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe , słodką czerwoną paprykę i majeranek. Gotujemy około 8 minut. Po czym wyławiamy liście laurowe (można użyć mielonych, wówczas nie musimy ich wyciągać).
- Dodajemy naszą kaszę jaglaną.
- Wszystko miksujemy na gładki krem, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.