Kwaśna zupa z kiszonych ogórków – dieta dr Dąbrowskiej

Jeśli jesteś smakoszem wytrawnych dań, nie możesz pominąć tego przepisu na pyszną zupę z kiszonych ogórków. Nie tylko wspomoże ona Twoją florę bakteryjną w jelitach, ale również dostarczy mnóstwa doznań smakowych.

Zupa z kiszonych ogórków jest niezwykle prosta w przygotowaniu. W sumie jak niemal każdy przepis na poście dr Dąbrowskiej. Dlatego nie ma wymówek, że “za trudne”! Ten przepis jest szyty na miarę każdych zdolności kulinarnych, nawet tych ograniczających się do parzenia herbaty.

Nie przeciągając, zaopatrz się w słój ogórków kiszonych i ugotuj razem z nami pyszną zupę ogórkową. Możesz przyrządzić jej od razu więcej na kilka dni.

Składniki

  • 1,5 litra wegańskiego wywaru roślinnego

  • 3 duże kiszone ogórki

  • sok z kiszonych ogórków

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

  • 1/2 cebuli

  • sól himalajska

  • pieprz

Sposób Przygotowania

  • Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Obierz cebulę i pokrój ją na drobne kawałki. Wywar wlej go garnka, dodaj starte ogórki, cebulę i przyprawy. Doprowadź zupę do zagotowania, a następnie gotuj przez 3 minuty.
  • Aby zrobić zupę bardziej kwaskowatą, dodaj do niej sok z kiszonych ogórków.
  • Podając zupę, posyp ją świeżą natką pietruszki.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published.