Lody malinowe na mleku kokosowym

Lody malinowe na mleku kokosowym, to idealny deser na ciepłe dni. Domowe lody są o wiele zdrowsze od kupnych. Z przyjemnością sięgną po nie zarówno dorośli, jak i dzieci. Przygotowanie takich domowych lodów malinowych na mleku kokosowym jest niezwykle proste. Wystarczą tylko 3 składniki!

Składniki

  • 450 g malin

  • 250 ml tłustego mleka kokosowego

  • 3 łyżki ksylitolu lub cukru

  • kilka kropli soku z cytryny

Sposób Przygotowania

  • Maliny mrozimy.
  • Zamrożone owoce wkładamy do kielicha blendera wysokoobrotowego. Wlewamy mleko kokosowe, dodajemy kilka kropli soku z cytryny i cukier. Ilość cukru można dostosować do własnych upodobań. Zależy ona również od naturalnej słodyczy owoców.
  • Zamykamy pokrywę blendera i pulsacyjnie miksujemy wszystko, aż do uzyskania kremowych lodów malinowych.
  • Gotową masę lodową przekładamy do pojemnika z pokrywką i wkładamy do zamrażalnika na około 5-6 godzin. Masę trzeba mieszać co godzinę, zaczynając od brzegów, tam lody zamarzają najszybciej. Im dokładniej, to będziemy robić, tym konsystencja malinowych lodów będzie lepsza.

Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published.