Lody malinowe na mleku kokosowym, to idealny deser na ciepłe dni. Domowe lody są o wiele zdrowsze od kupnych. Z przyjemnością sięgną po nie zarówno dorośli, jak i dzieci. Przygotowanie takich domowych lodów malinowych na mleku kokosowym jest niezwykle proste. Wystarczą tylko 3 składniki!
Składniki
450 g malin
250 ml tłustego mleka kokosowego
3 łyżki ksylitolu lub cukru
kilka kropli soku z cytryny
Sposób Przygotowania
- Maliny mrozimy.
- Zamrożone owoce wkładamy do kielicha blendera wysokoobrotowego. Wlewamy mleko kokosowe, dodajemy kilka kropli soku z cytryny i cukier. Ilość cukru można dostosować do własnych upodobań. Zależy ona również od naturalnej słodyczy owoców.
- Zamykamy pokrywę blendera i pulsacyjnie miksujemy wszystko, aż do uzyskania kremowych lodów malinowych.
- Gotową masę lodową przekładamy do pojemnika z pokrywką i wkładamy do zamrażalnika na około 5-6 godzin. Masę trzeba mieszać co godzinę, zaczynając od brzegów, tam lody zamarzają najszybciej. Im dokładniej, to będziemy robić, tym konsystencja malinowych lodów będzie lepsza.