Nalewka na trawienie z arcydzięgla

Śniadanie w biegu, szybki lunch w fastfoodzie za rogiem i w końcu pyszny dwudaniowy, tłuściutki obiad w domowym zaciszu, a do tego oczywiście deser, jak najbardziej słodki i kaloryczny. Nie ma już sił na przygotowanie kolacji, ale spokojnie wszystko zrekompensuje telefon do pobliskiej pizzerii. A na nocne głody spod poduszki paczka ciasteczek na szafce przy łóżku i baleronik w lodówce. Wszystko pięknie, tylko jak nasz organizm ma to wszystko przetrawić? Z pomocą kroczy nalewka usprawniająca trawienie z arcydzięgla.Stosowali ją już nasi przodkowie, więc jej właściwości są już sprawdzone.

Nalewka z arcydzięgla na trawienie

Składniki

  • 50 g suchego korzenia z arcydzięgla

  • 250 ml wódki

  • 250 ml spirytusu

Sposób Przygotowania

  • Sproszkowany korzeń arcydzięgla umieść w butelce.
  • Zalej go 250 ml wódki i 250 ml spirytusu.
  • Odstaw gotową nalewkę w chłodne, zacienione miejsce na dwa tygodnie.
  • Pamiętaj o tym, by każdego dnia wstrząsnąć butelką.
  • Po upływie dwóch tygodni przecedź nalewkę przez sitko o drobnych oczkach lub gazę.
  • Nalewka jest już gotowa do spożycia.

Nalewka z arcydzięgla jest pomocna nie tylko przy wsparciu trawienia, ale również przy wszystkich innych problemach żołądkowych. Dodatkowo wzmaga apetyt. Powinno się ją spożywać w ilości pół łyżeczki przed i po posiłku.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *