Śniadanie w biegu, szybki lunch w fastfoodzie za rogiem i w końcu pyszny dwudaniowy, tłuściutki obiad w domowym zaciszu, a do tego oczywiście deser, jak najbardziej słodki i kaloryczny. Nie ma już sił na przygotowanie kolacji, ale spokojnie wszystko zrekompensuje telefon do pobliskiej pizzerii. A na nocne głody spod poduszki paczka ciasteczek na szafce przy łóżku i baleronik w lodówce. Wszystko pięknie, tylko jak nasz organizm ma to wszystko przetrawić? Z pomocą kroczy nalewka usprawniająca trawienie z arcydzięgla.Stosowali ją już nasi przodkowie, więc jej właściwości są już sprawdzone.
Nalewka z arcydzięgla na trawienie
Sposób Przygotowania
- Sproszkowany korzeń arcydzięgla umieść w butelce.
- Zalej go 250 ml wódki i 250 ml spirytusu.
- Odstaw gotową nalewkę w chłodne, zacienione miejsce na dwa tygodnie.
- Pamiętaj o tym, by każdego dnia wstrząsnąć butelką.
- Po upływie dwóch tygodni przecedź nalewkę przez sitko o drobnych oczkach lub gazę.
- Nalewka jest już gotowa do spożycia.
Nalewka z arcydzięgla jest pomocna nie tylko przy wsparciu trawienia, ale również przy wszystkich innych problemach żołądkowych. Dodatkowo wzmaga apetyt. Powinno się ją spożywać w ilości pół łyżeczki przed i po posiłku.