Jajka to produkty, które powinny znaleźć się w każdej diecie. Są bogatym źródłem białka, a po ich spożyciu organizm przez długi czas nie odczuwa głodu. Dzięki temu, zmniejsza się ryzyko ewentualnego podjadania między kolejnymi posiłkami. Danie to jest bardzo proste, a jego przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut.
Składniki
łyżka oliwy z oliwek
3 jajka
3 kostki szpinaku mrożonego (brykiet)
1 pomidor
pół małej cebuli
Sposób Przygotowania
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oliwy z oliwek.
- Na patelnię dodaj szpinak.
- Gdy szpinak roztopi się, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora.
- Wbij jajka, przypraw ulubioną mieszanką i mieszaj do momentu, aż jaja się zetną.
Danie to można przygotować za równo na śniadanie, jak i na kolacje. Szpinak dostarczy odpowiednią ilość żelaza, a pomidor – potasu. Smacznego!