Paleo jajecznica na śniadanie i nie tylko

Jajka to produkty, które powinny znaleźć się w każdej diecie. Są bogatym źródłem białka, a po ich spożyciu organizm przez długi czas nie odczuwa głodu. Dzięki temu, zmniejsza się ryzyko ewentualnego podjadania między kolejnymi posiłkami. Danie to jest bardzo proste, a jego przygotowanie zajmie dosłownie kilka minut. 

Składniki

  • łyżka oliwy z oliwek

  • 3 jajka

  • 3 kostki szpinaku mrożonego (brykiet)

  • 1 pomidor

  • pół małej cebuli

Sposób Przygotowania

  • Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce oliwy z oliwek.
  • Na patelnię dodaj szpinak.
  • Gdy szpinak roztopi się, dodaj pokrojonego w kostkę pomidora.
  • Wbij jajka, przypraw ulubioną mieszanką i mieszaj do momentu, aż jaja się zetną.

Danie to można przygotować za równo na śniadanie, jak i na kolacje. Szpinak dostarczy odpowiednią ilość żelaza, a pomidor – potasu. Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *