Pierś z kurczaka to chude mięso bogate w białko. Ma bardzo małą ilość tłuszczu, dlatego zapobiega chorobom układu krążenia. Dostarcza również do organizmu duże ilości koenzymu Q10, którego niedobór powoduje wiodczenie skóry oraz powstawanie zmarszczek.
Składniki
dwie duże papryki czerwone
100 g piersi z kurczaka
50 g pieczarek
50 g cukinii
50 g cebuli
oliwa z oliwek
przyprawy
Sposób Przygotowania
- Dokładnie umyj paprykę, odetnij wierzch i wyciągnij pestki.
- Rozgrzej patelnię skropioną oliwą z oliwek
- Pokrojoną pierś z kurczaka podsmaż na wolnym ogniu.
- Dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię i cebulę.
- Przypraw wszystko odrobiną soli i pieprzem mielonym.
- Gotową mieszanką nafaszeruj papryki.
- Nagrzej piekarnik do 180 stopni, na blaszce ułóż papryki i piecz je przez 20 min.