Papryka faszerowana

Pierś z kurczaka to chude mięso bogate w białko. Ma bardzo małą ilość tłuszczu, dlatego zapobiega chorobom układu krążenia. Dostarcza również do organizmu duże ilości koenzymu Q10, którego niedobór powoduje wiodczenie skóry oraz powstawanie zmarszczek. 

Składniki

  • dwie duże papryki czerwone

  • 100 g piersi z kurczaka

  • 50 g pieczarek

  • 50 g cukinii

  • 50 g cebuli

  • oliwa z oliwek

  • przyprawy

Sposób Przygotowania

  • Dokładnie umyj paprykę, odetnij wierzch i wyciągnij pestki.
  • Rozgrzej patelnię skropioną oliwą z oliwek
  • Pokrojoną pierś z kurczaka podsmaż na wolnym ogniu.
  • Dodaj pokrojone w kostkę pieczarki, cukinię i cebulę.
  • Przypraw wszystko odrobiną soli i pieprzem mielonym.
  • Gotową mieszanką nafaszeruj papryki.
  • Nagrzej piekarnik do 180 stopni, na blaszce ułóż papryki i piecz je przez 20 min.

Comments are closed.