Pasta jajeczna z wędzonym łososiem i bezglutenowym chlebem żytnim

Dieta bezglutenowa wcale nie musi być nudna i monotonna, wręcz przeciwnie. Może być pełna kolorów i aromatów. Co więcej, przygotowanie takiego śniadania zajmie Ci mniej niż 10 minut. Gotowy na prawdziwą ucztę zmysłów o poranku? Wyciągaj patelnię! Oto przepis na pyszne bezglutenowe śniadanie dla dwóch osób.

Składniki

  • 2 jajka

  • 100 g wędzonego łososia

  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 4 rzodkiewki

  • 4 pomidorki koktajlowe

  • sól

  • pieprz

  • garść kiełek

Sposób Przygotowania

  • Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i drobno posiekaj razem z łososiem i koperkiem.
  • Przełóż do miseczki, dodaj jogurt naturalny, dopraw solą i pieprzem.
  • Rozsmaruj pastę na kromkach chleba żytniego. Udekoruj kiełkami, pomidorkami koktajlowymi i plasterkami rzodkiewki.

Możesz oczywiście dodać własne ulubione dodatki na kanapkę lub do jajecznicy. Szczególnie sprawdzą się sezonowe oraz świeże warzywa i przyprawy. Wydobędą z potrawy głębię smaku.

Smacznego!

Comments are closed.