Dieta bezglutenowa wcale nie musi być nudna i monotonna, wręcz przeciwnie. Może być pełna kolorów i aromatów. Co więcej, przygotowanie takiego śniadania zajmie Ci mniej niż 10 minut. Gotowy na prawdziwą ucztę zmysłów o poranku? Wyciągaj patelnię! Oto przepis na pyszne bezglutenowe śniadanie dla dwóch osób.
Składniki
2 jajka
100 g wędzonego łososia
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego koperku
4 rzodkiewki
4 pomidorki koktajlowe
sól
pieprz
garść kiełek
Sposób Przygotowania
- Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i drobno posiekaj razem z łososiem i koperkiem.
- Przełóż do miseczki, dodaj jogurt naturalny, dopraw solą i pieprzem.
- Rozsmaruj pastę na kromkach chleba żytniego. Udekoruj kiełkami, pomidorkami koktajlowymi i plasterkami rzodkiewki.
Możesz oczywiście dodać własne ulubione dodatki na kanapkę lub do jajecznicy. Szczególnie sprawdzą się sezonowe oraz świeże warzywa i przyprawy. Wydobędą z potrawy głębię smaku.
Smacznego!