Pełen witalności zielony napój ze szpinakiem

Szpinak to zdecydowanie numer jeden w walce z wysokim stężeniem cholesterolu. Jednak nie każdemu odpowiada jego dość trawiasty smak. Jak jednak przemycić do diety ten bogaty w żelazo produkt?

Najlepszą i najsmaczniejszą możliwością jest przygotowanie koktajlu. Dzięki odpowiednim dodatkom, szpinak stanie się niewyczuwalny.

Składniki

  • 1 dojrzały banan

  • garść szpinaku

  • 100g orzechów nerkowca

  • 1 łyżeczka mielonej kawy

  • 5 listków mięty

  • woda

  • 1/2 kiwi

Sposób Przygotowania

  • Banana i kiwi obierz, pokrój na mniejsze części i wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj na pojemnika przesiekany szpinak oraz roztłuczone w moździerzu orzechy nerkowca. Zacznij wszystko miksować na gładki koktajl, dolewając stopniowo wodę wedle własnego gusty.
  • Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, dodaj kawę oraz posiekane drobno listki mięty i wymieszaj dokładnie wszystko.
  • Napój możesz spożyć od razu lub odstaw do lodówki aby smaki zintensyfikowały się. Przed samym podaniem, przemieszaj łyżką napój.

Wypij do dna!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *