Szpinak to zdecydowanie numer jeden w walce z wysokim stężeniem cholesterolu. Jednak nie każdemu odpowiada jego dość trawiasty smak. Jak jednak przemycić do diety ten bogaty w żelazo produkt?
Najlepszą i najsmaczniejszą możliwością jest przygotowanie koktajlu. Dzięki odpowiednim dodatkom, szpinak stanie się niewyczuwalny.
Składniki
1 dojrzały banan
garść szpinaku
100g orzechów nerkowca
1 łyżeczka mielonej kawy
5 listków mięty
woda
1/2 kiwi
Sposób Przygotowania
- Banana i kiwi obierz, pokrój na mniejsze części i wrzuć do blendera kielichowego. Dodaj na pojemnika przesiekany szpinak oraz roztłuczone w moździerzu orzechy nerkowca. Zacznij wszystko miksować na gładki koktajl, dolewając stopniowo wodę wedle własnego gusty.
- Po uzyskaniu odpowiedniej konsystencji, dodaj kawę oraz posiekane drobno listki mięty i wymieszaj dokładnie wszystko.
- Napój możesz spożyć od razu lub odstaw do lodówki aby smaki zintensyfikowały się. Przed samym podaniem, przemieszaj łyżką napój.
Wypij do dna!