Jabłka w cynamonie mimo upływu czasu dalej tworzą zgrany duet. W końcu kto choć raz w życiu nie jadł jabłka z cynamonem?
Często babcie serwują takie rarytasy. A Ty gdzie pierwszy raz jadłaś ten deser? Podziel się w komentarzu swoimi wspomnieniami!
Dzisiaj odkrywamy przed Tobą przepis na aksamitne cynamonowe jabłka w posypce kalafiorowej. Brzmi nietypowo? Poczekaj, aż tylko spróbujesz tej mieszanki.
Przepis na to danie jest banalnie prosty. Gotowa na kuchenne rewolucje? To zaczynamy!
Sposób Przygotowania
- Pokrój jabłka w kosteczki. Następnie wymieszaj po 1 łyżce każdej z przypraw. Obtocz w mieszance jabłka.
- Zetrzyj na grubych oczkach kalafior. Wymieszaj go z cynamonem cejlońskim. Możesz zaszaleć i dodać go naprawdę sporo!
- Posyp jabłka kalafiorem. Piecz w piekarniku, aż jabłka zmiękną.
Smacznego!