Pieczone jabłka z nietypową posypką – kreatywny przepis na poście dr Dąbrowskiej

Jabłka w cynamonie mimo upływu czasu dalej tworzą zgrany duet. W końcu kto choć raz w życiu nie jadł jabłka z cynamonem?

Często babcie serwują takie rarytasy. A Ty gdzie pierwszy raz jadłaś ten deser? Podziel się w komentarzu swoimi wspomnieniami!

Dzisiaj odkrywamy przed Tobą przepis na aksamitne cynamonowe jabłka w posypce kalafiorowej. Brzmi nietypowo? Poczekaj, aż tylko spróbujesz tej mieszanki.

Przepis na to danie jest banalnie prosty. Gotowa na kuchenne rewolucje? To zaczynamy!

Składniki

  • 3 jabłka

  • 1/2 małej główki kalafiora

  • cynamon cejloński

  • gałka muszkatołowa

  • kardamon

Sposób Przygotowania

  • Pokrój jabłka w kosteczki. Następnie wymieszaj po 1 łyżce każdej z przypraw. Obtocz w mieszance jabłka.
  • Zetrzyj na grubych oczkach kalafior. Wymieszaj go z cynamonem cejlońskim. Możesz zaszaleć i dodać go naprawdę sporo!
  • Posyp jabłka kalafiorem. Piecz w piekarniku, aż jabłka zmiękną.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *