Na jesienne poranki warto przygotować placuszki. Nie dość, że osłodzą ciężkie wstawanie o świcie, to smakują obłędnie!
Bataty są świetną propozycją zarówno dla dorosłych, jak i dla najmłodszych. Dlatego cała rodzina może się nimi śmiało zajadać!
Składniki
2 średnie bataty
1 jabłko
3 łyżki mąki ryżowej
2 jajka
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
garść jagód amerykańskich
Sposób Przygotowania
- Batata i jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
- Dodaj resztę składników (oprócz jagód) i całość wymieszaj ugniatając ręką.
- Placuszki piec około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.
- Udekoruj całość jagodami.
W tym przepisie sprawdzi się dobrze także mąka kasztanowa. Nada ona potrawie lekko słodkawy smak i jesienny aromat.
Smacznego!