Przepis na aksamitne mleko owsiano-kokosowe

Coraz więcej osób ma alergię na laktozę, która zawarta jest w mleku krowim. Jeśli nie chcesz lub nie możesz pić tradycyjnego mleka, koniecznie wypróbuj ten roślinny napój.

Mleko owsiano-kokosowe zawiera jedynie naturalne składniki takie jak miód, płatki owsiane i wiórki kokosowe. Do jego przygotowania będzie potrzebna Ci gaza. Przecedzisz przez nią zblendowaną masę.

Jednak wszystko po kolei. Jeśli chcesz więcej dowiedzieć się o cennych właściwościach płatków owsianych, zerknij tutaj. Oto składniki, których będziesz potrzebować, aby przygotować napój roślinny.

Składniki

  • 1/2 szklanki płatków owsianych górskich

  • 1 1/2 szklanki wody

  • 1/4 szklanki miodu

  • 1/2 łyżeczki cynamonu

  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych

  • 1/2 łyżeczki soli

Sposób Przygotowania

  • Gotować przez 15 minut wszystkie wymienione powyżej składniki.
  • Następnie zmiksować na kremową konsystencję i dodać 2 szklanki wody.
  • Przecedzić przez gazę.

Można przechowywać kilka dni napój w lodówce. Jednak im szybciej się go wypije, tym lepiej. Napisz w komentarzu Twoje ulubione danie z dodatkiem mleka roślinnego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *