Jeśli chcesz poczuć się lekko, ta zupa jest dla Ciebie. Nie tylko zawiera jedynie wegańskie składniki, ale jest także przyjazna dla układu trawiennego.
Post owocowo-warzywny wcale nie oznacza, że musisz rezygnować z pysznych dań. Nadal możesz eksperymentować w kuchni i odkrywać nowe smaki (trzymając się dozwolonych na diecie produktów).
Kremowa zupa cukiniowa z dodatkiem mięty dostarczy Twojemu organizmowi mnóstwa witamin i minerałów. Możesz jeść ją na śniadanie, obiad lub kolację – tak, jak lubisz.
Składniki
2 cukinie
1 czerwona cebula
1 korzeń pietruszki
1 mała marchewka
1 łodyga selera naciowego
liść laurowy
kilka ziaren ziela angielskiego
garść szpinaku
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
sól himalajska
1 łyżeczka suszonego oregano
pieprz do smaku
Sposób Przygotowania
- Pokrój w kostkę cebulę, seler, pietruszkę, marchewkę i wrzuć do garnka. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i sól.
- Zalej wszystko ok. 1l wody i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj przez ok 20 minut.
- Wyjmij liść laurowy, ziele angielskie. Dodaj cukinie pokrojone w kostkę, szpinak, miętę i natkę. Gotuj przez kolejne 5 minut.
- Zmiksuj na gładki krem. Dopraw pozostałymi przyprawami.
Smacznego!