Roślinne gołąbki na poście dr Dąbrowskiej

Jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez domowych gołąbków, mamy na to niezawodny sposób!

Dieta dr Dąbrowskiej nie tylko pozwala ciału powrócić po zdrowia.

Co więcej, możesz nie niej odkryć wiele ciekawych smaków. A później już tylko mały krok dzieli Cię od zakochania się w nich!

To jak gotowa, aby pozwać nowy smak gołąbków?

Składniki

  • 1 mała główka białej kapusty

  • 1 pietruszka

  • 2 marchewki

  • 1/2 selera

  • 2 cebule

  • 1 por

  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego

  • 1/2 szklanki przecieru pomidorowego (sprawdź skład!)

  • pieprz

  • sól

Sposób Przygotowania

  • Zdejmij z kapusty wierzchnie liście. Możesz je najpierw delikatnie sparzyć z góry, aby łatwiej odeszły.
  • Pokrój drobno pozostałe warzywa i duś w bulionie, aż zmiękną. Dopraw solą i pieprzem.
  • Następnie nałóż porcję nadzienia na każdy liść i zawiń. Uważaj, aby nie nałożyć za dużo, bo gołąbki mogą się wtedy rozpaść.
  • Ułóż je ciasno, jeden obok drugiego w rondlu, zalej przecierem pomidorowym i duś do momentu, aż kapusta będzie miękka.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *