Soki warto wybierać w każdą porę roku. Niestety, ale wiele osób docenia ich walory odżywcze tylko wiosną i latem, a podczas chłodniejszych pór roku niemal całkowicie o nich zapomina. Jednak to nieprawda, że nie można przygotować zdrowego i świeżego soku jesienią.
Za oknem czuć już chłód, dlatego warto przyrządzić rozgrzewający sok. Dostarczy on wielu niezbędnych witamin i minerałów, a także doładuje Cię pozytywną energią.
Pamiętaj, że możesz do soku dorzucić coś od siebie. Jeśli nie lubisz jarmużu, zastąp go szpinakiem. Dodaj więcej owoców, jeśli Twój sok jest niezbyt słodki. Kombinuj, wyciskaj i pij na zdrowie!
Składniki
2 dzikie jabłka
odrobina imbiru
2 średnie marchewki
1 średni burak
1 garstka jarmużu
1 pomarańcza
Smacznego!