Sałatka z rzodkiewką i rukolą

Nadchodzi jesień, a kuchnia wypełnia się pomarańczowymi produktami. Dynia, marchewka – oczywiście, że warto je jeść! Jednak dziś dodamy rumieńców naszej potrawie za sprawą wytrawnej rzodkiewki i lekkiego zapachu łąki – rukoli.

Rukola należy do jednych z sezonowych jesiennych produktów, dlatego właśnie w tym okresie, warto dodawać jej jak najwięcej do swoich potraw. Lekka i smaczna sałatka urozmaici i wydobędzie z obiadu to, co najlepsze.

Jesteś ciekawy jak smakuje sałatka z rzodkiewką i rukolą w kuchni pięciu przemian? W taki razie przenosimy się do kuchni!

Składniki

  • 9 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo (Z)

  • 2 łyżki majonezu (Z)

  • 1 pęczek rzodkiewki (M)

  • 1/2 posiekanego szczypiorku (M)

  • 1 garść świeżego oregano (M)

  • sól himalajska do smaku (W)

  • garść kiełek lucerny (D)

  • 1 garść rukoli (O)

Sposób Przygotowania

  • Do salaterki włożyć majonez, dodać pokrojone na połówki ugotowane na twardo jajka przepiórcze, dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pokrojony szczypiorek i oregano, sól, kiełki lucerny, rukolę.
  • Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *