Nadchodzi jesień, a kuchnia wypełnia się pomarańczowymi produktami. Dynia, marchewka – oczywiście, że warto je jeść! Jednak dziś dodamy rumieńców naszej potrawie za sprawą wytrawnej rzodkiewki i lekkiego zapachu łąki – rukoli.
Rukola należy do jednych z sezonowych jesiennych produktów, dlatego właśnie w tym okresie, warto dodawać jej jak najwięcej do swoich potraw. Lekka i smaczna sałatka urozmaici i wydobędzie z obiadu to, co najlepsze.
Jesteś ciekawy jak smakuje sałatka z rzodkiewką i rukolą w kuchni pięciu przemian? W taki razie przenosimy się do kuchni!
Składniki
9 jajek przepiórczych ugotowanych na twardo (Z)
2 łyżki majonezu (Z)
1 pęczek rzodkiewki (M)
1/2 posiekanego szczypiorku (M)
1 garść świeżego oregano (M)
sól himalajska do smaku (W)
garść kiełek lucerny (D)
1 garść rukoli (O)
Sposób Przygotowania
- Do salaterki włożyć majonez, dodać pokrojone na połówki ugotowane na twardo jajka przepiórcze, dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pokrojony szczypiorek i oregano, sól, kiełki lucerny, rukolę.
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Smacznego!