Sałatka z rzodkiewką i serem feta to rewelacyjny przepis na szybki i bezkompromisowy dodatek do kolacji lub obiadu. Przygotujesz ją w mniej niż 5 minut!
Dlaczego warto jeść rzodkiewkę nawet poza sezonem? Rzodkiewka zawiera mnóstwo prozdrowotnych właściwości m.in. potas, który reguluje poziom ciśnienia i żelazo zapobiegające wystąpieniu anemii.
Składniki
100g sera feta (W)
250g twarożku bez laktozy (D)
1 łyżka śmietany bez laktozy (D)
1 łyżeczka suszonego koperku (O)
1 słodka czerwona papryka (Z)
1-2 łyżki oliwy z oliwek (Z)
1 świeży ogórek (Z)
1/2 pęczka rzodkiewki (M)
1/2 pęczka szczypiorku (M)
1/3 posiekanego drobno poru (M)
1 ząbek czosnku (M)
Sposób Przygotowania
- Wszystkie składniki dodajemy we wskazanej kolejności. Można najpierw lekko podsmażyć por na oliwie, jednak nie jest to konieczne.
- Dokładnie wszystko razem mieszamy.
Smacznego!