Sałatka z rzodkiewką i serem feta

Sałatka z rzodkiewką i serem feta to rewelacyjny przepis na szybki i bezkompromisowy dodatek do kolacji lub obiadu. Przygotujesz ją w mniej niż 5 minut!

Dlaczego warto jeść rzodkiewkę nawet poza sezonem? Rzodkiewka zawiera mnóstwo prozdrowotnych właściwości m.in. potas, który reguluje poziom ciśnienia i żelazo zapobiegające wystąpieniu anemii.

Składniki

  • 100g sera feta (W)

  • 250g twarożku bez laktozy (D)

  • 1 łyżka śmietany bez laktozy (D)

  • 1 łyżeczka suszonego koperku (O)

  • 1 słodka czerwona papryka (Z)

  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek (Z)

  • 1 świeży ogórek (Z)

  • 1/2 pęczka rzodkiewki (M)

  • 1/2 pęczka szczypiorku (M)

  • 1/3 posiekanego drobno poru (M)

  • 1 ząbek czosnku (M)

Sposób Przygotowania

  • Wszystkie składniki dodajemy we wskazanej kolejności. Można najpierw lekko podsmażyć por na oliwie, jednak nie jest to konieczne.
  • Dokładnie wszystko razem mieszamy.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *