Problemy z cukrzycą bardzo często zmuszają wiele osób do znajdowania alternatyw dla ulubionych produktów obiadowych. Zaproponowany w poniższym artykule przepis udowodni Państwu, że można zjeść smaczny i sycący posiłek pomimo ograniczenia cukrów i niezdrowych dodatków wspomagających smakowitość potrawy. Za pośrednictwem tej sałatki dostarczymy naszemu organizmowi witamin z grupy A,B,E. Należy również uwzględnić bogactwo składników odżywczych w postaci potasu, żelaza, fosforu i kwasu foliowego. Dzięki dodanym pomidorom nie zabraknie też antyoksydantów i dawki likopenu.
Składniki
Dwie puszki czarnej fasoli
Puszka słodkiej kukurydzy
Pokrojona w drobną kostkę papryczka jalapeno
Dwa duże pomidory posiekane w drobne kawałeczki
Skrojony drobno szczypiorek, jako przyprawa
Sposób Przygotowania
- Przygotowujemy pojemną miskę, w której rozmieszamy wszystkie składniki.
- Po dokładnym wymieszaniu zaleca się odstawić całość na 12 godzin do lodówki, co pozwoli zaprzyjaźnić się składnikom i puścić sok kukurydzy.
- Ostatni krok nie jest koniecznością, jednak pozwoli nabrać całości słodyczy i dodatkowego smaku wraz z aromatem.