Salsa z czarnej fasoli

Problemy z cukrzycą bardzo często zmuszają wiele osób do znajdowania alternatyw dla ulubionych produktów obiadowych. Zaproponowany w poniższym artykule przepis udowodni Państwu, że można zjeść smaczny i sycący posiłek pomimo ograniczenia cukrów i niezdrowych dodatków wspomagających smakowitość potrawy. Za pośrednictwem tej sałatki dostarczymy naszemu organizmowi witamin z grupy A,B,E. Należy również uwzględnić bogactwo składników odżywczych w postaci potasu, żelaza, fosforu i kwasu foliowego. Dzięki dodanym pomidorom nie zabraknie też antyoksydantów i dawki likopenu.

Składniki

  • Dwie puszki czarnej fasoli

  • Puszka słodkiej kukurydzy

  • Pokrojona w drobną kostkę papryczka jalapeno

  • Dwa duże pomidory posiekane w drobne kawałeczki

  • Skrojony drobno szczypiorek, jako przyprawa

Sposób Przygotowania

  • Przygotowujemy pojemną miskę, w której rozmieszamy wszystkie składniki.
  • Po dokładnym wymieszaniu zaleca się odstawić całość na 12 godzin do lodówki, co pozwoli zaprzyjaźnić się składnikom i puścić sok kukurydzy.
  • Ostatni krok nie jest koniecznością, jednak pozwoli nabrać całości słodyczy i dodatkowego smaku wraz z aromatem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *