Błyskawiczna w wykonaniu, pełna wartości witariańska zupa… owocowa. Zawiera witaminy: A, z grupy B, E, K. Połączenie awokado, pomidora i soku z cytrusa, to nie tylko także spora dawka witaminy C , ale też orzeźwienie i zastrzyk energii. Jedząc zupę dostarczysz organizmowi ponadto miedzi, potasu, żelaza, magnezu, fosforu, cynku, wapnia. Gotowa w parę chwil potrawa, to solidne wsparcie serca, naczyń krwionośnych, mózgu i odporności.
Składniki
Awokado dojrzałe – 1 sztuka
Pomidor dojrzały mięsisty – 1 szuka
Sok z cytryny/limonki – 1/5 szklanki
Zioła prowansalskie suszone – 1/2 łyżeczki
Woda filtrowana – ok. 1/2 szklanki
Sól – do smaku
Do podania: pestki słonecznika, dyni, orzeszki piniowe
Sposób Przygotowania
- Z awokado usuń pestkę, pomidora pokój na mniejsze cząstki – umieść w kielichu blendera , dodaj zioła, sok z cytryny, sól i zmiksuj.
- Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, wlej odpowiednią ilość zimnej wody do jej rozrzedzenia.
- Przelej do miseczki, posyp pestkami i zjedz od razu.