zupa bez gotowania

Surowa zupa z awokado i pomidora

Błyskawiczna w wykonaniu, pełna wartości witariańska zupa… owocowa. Zawiera witaminy: A, z grupy B, E, K. Połączenie awokado, pomidora i soku z cytrusa, to nie tylko także spora dawka witaminy C , ale też orzeźwienie i zastrzyk energii. Jedząc zupę dostarczysz organizmowi ponadto miedzi, potasu, żelaza, magnezu, fosforu, cynku, wapnia. Gotowa w parę chwil potrawa, to solidne wsparcie serca, naczyń krwionośnych, mózgu i odporności.

Składniki

  • Awokado dojrzałe – 1 sztuka

  • Pomidor dojrzały mięsisty – 1 szuka

  • Sok z cytryny/limonki – 1/5 szklanki

  • Zioła prowansalskie suszone – 1/2 łyżeczki

  • Woda filtrowana – ok. 1/2 szklanki

  • Sól – do smaku

  • Do podania: pestki słonecznika, dyni, orzeszki piniowe

Sposób Przygotowania

  • Z awokado usuń pestkę, pomidora pokój na mniejsze cząstki – umieść w kielichu blendera , dodaj zioła, sok z cytryny, sól i zmiksuj.
  • Jeżeli konsystencja jest zbyt gęsta, wlej odpowiednią ilość zimnej wody do jej rozrzedzenia.
  • Przelej do miseczki, posyp pestkami i zjedz od razu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *