Słodycze w naturalnej formie smakują najlepiej. Jeśli nie wierzysz mi na słowo, uwierzysz już po pierwszym kęsie tego aksamitnego ciasta.
Jednak to ciasto nie ma nic wspólnego z typowymi produktami mącznymi, pełnymi cukru, mąki i spulchniaczy.
Ciasto bananowo-orzechowe zawiera sporo orzechów. Możesz swobodnie wybrać takie, które najbardziej lubisz. Również dodatki możesz dobrać wobec własnego upodobania.
Składniki
- Spód ciasta
2 szklanki mieszanki orzechów: orzechy włoskie, migdały, nerkowce, laskowe
1/2 szklanki namoczonych daktyli
2 łyżki karobu
szczypta soli himalajskiej
- Masa
2 szklanki namoczonych daktyli
1 łyżka masła orzechowego
4 dojrzałe banany
1 szklanka wody po moczeniu daktyli
- puszysty krem
1 puszka schłodzonego, tłustego mleczka kokosowego
1 sok z cytryny
kakao do posypania
cynamon
Jeśli zrobisz ciasto z przepisu, koniecznie pochwal się efektami w komentarzu!