Surowe ciasto bananowo orzechowe

Słodycze w naturalnej formie smakują najlepiej. Jeśli nie wierzysz mi na słowo, uwierzysz już po pierwszym kęsie tego aksamitnego ciasta.

Jednak to ciasto nie ma nic wspólnego z typowymi produktami mącznymi, pełnymi cukru, mąki i spulchniaczy.

Ciasto bananowo-orzechowe zawiera sporo orzechów. Możesz swobodnie wybrać takie, które najbardziej lubisz. Również dodatki możesz dobrać wobec własnego upodobania.

Składniki

  • Spód ciasta
  • 2 szklanki mieszanki orzechów: orzechy włoskie, migdały, nerkowce, laskowe

  • 1/2 szklanki namoczonych daktyli

  • 2 łyżki karobu

  • szczypta soli himalajskiej

  • Masa
  • 2 szklanki namoczonych daktyli

  • 1 łyżka masła orzechowego

  • 4 dojrzałe banany

  • 1 szklanka wody po moczeniu daktyli

  • puszysty krem
  • 1 puszka schłodzonego, tłustego mleczka kokosowego

  • 1 sok z cytryny

  • kakao do posypania

  • cynamon

Jeśli zrobisz ciasto z przepisu, koniecznie pochwal się efektami w komentarzu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *