Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty, to idealna propozycja na każdej diecie, a w szczególności na diecie dr Dąbrowskiej. Młodą kapustę można właściwie łączyć z dowolnymi warzywami, które można spożywać na diecie. W najłatwiejszej wersji jest to kapusta, marchewka, soczyste jabłko i przyprawy. Ale można tu dodawać również np. czerwoną paprykę lub koperek dla wzmocnienia i urozmaicenia smaku. Surówka jest lekkostrawna i pełna witamin, tak niezbędnych na każdej diecie.

Składniki

  • 2-3 liście młodej kapusty

  • 1 marchewka

  • 1 średniej wielkości jabłko (soczyste)

  • dodatkowo opcjonalnie: 1 czerwona papryka, koperek

  • ulubione przyprawy

Sposób Przygotowania

  • Liście kapusty myjemy i drobno szatkujemy.
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczka.

  • Marchewkę również obieramy i ścieramy na tarce na grubszych oczkach.
  • Już na tym etapie można całość doprawić ulubionymi ziołami i wymieszać, wówczas uzyskamy najprostszą wersję surówki.
  • Jeśli chcemy urozmaicić surówkę dodajemy do niej drobno pokrojoną czerwoną paprykę i drobno posiekany koperek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *