Surówki świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu. Zawierają wiele prozdrowotnych właściwości, a także urozmaicają smak potrawy. Co najlepsze, można komponować je na nieskończenie wiele sposobów.
Jednak jeśli nie masz czasu i szukasz gotowego przepisu na znakomitą surówkę – jesteś w idealnym miejscu. Surówka z rzodkiewką, pomidorkami i kiełkami jest orzeźwiająca i soczysta.
W tym przepisie użyliśmy oleju lnianego, który powinny jeść szczególnie osoby z chorobami sercowymi, w okresie menopauzy, a także walczące z nadprogramowymi kilogramami.
Składniki
1/2 sałaty lodowej
1 duży malinowy pomidor lub kilkanaście pomidorków koktajlowych
garść kiełków rzeżuchy
kilka rzodkiewek
1/2 czerwonej papryki
czerwona cebula
1/2 papryki żółtej
sól himalajska
suszone oregano
3 łyżki oleju lnianego
pieprz ziołowy
Sposób Przygotowania
- Wszystkie warzywa pokrój i wymieszaj w dużej misce.
- Dodaj przyprawy i olej lniany.
Smacznego!