Surówka z rzodkiewką i pomidorami

Surówki świetnie sprawdzają się jako dodatek do obiadu. Zawierają wiele prozdrowotnych właściwości, a także urozmaicają smak potrawy. Co najlepsze, można komponować je na nieskończenie wiele sposobów.

Jednak jeśli nie masz czasu i szukasz gotowego przepisu na znakomitą surówkę – jesteś w idealnym miejscu. Surówka z rzodkiewką, pomidorkami i kiełkami jest orzeźwiająca i soczysta.

W tym przepisie użyliśmy oleju lnianego, który powinny jeść szczególnie osoby z chorobami sercowymi, w okresie menopauzy, a także walczące z nadprogramowymi kilogramami.

Składniki

  • 1/2 sałaty lodowej

  • 1 duży malinowy pomidor lub kilkanaście pomidorków koktajlowych

  • garść kiełków rzeżuchy

  • kilka rzodkiewek

  • 1/2 czerwonej papryki

  • czerwona cebula

  • 1/2 papryki żółtej

  • sól himalajska

  • suszone oregano

  • 3 łyżki oleju lnianego

  • pieprz ziołowy

Sposób Przygotowania

  • Wszystkie warzywa pokrój i wymieszaj w dużej misce.
  • Dodaj przyprawy i olej lniany.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published.