Sycące racuchy z truskawkami

Mimo, że ostatnie promienie słońca ledwo przedzierają się przez zasłonki, to proponujemy Ci pyszne śniadanie z truskawkami w roli głównej. Możesz użyć świeżych (najlepiej ekologicznych) lub mrożonych truskawek.

Dlaczego warto jeść truskawki? Są polecane dla osób z zespołem jelita drażliwego Achat Topamax en Ligne sans Ordonnance , ponieważ mają niski poziom FODMAP. Chciałabyś więcej dowiedzieć się o diecie FODMAP? Daj znać w komentarzu!

Co więcej, truskawki zawierają witaminę A, B2, C i E, a także mangan, żelazo i wapń. Wpływają pozytywnie na mikroflorę jelit i są zalecane dla osób z anemią.

Składniki

  • 3 żółtka (Z)

  • 2 łyżki oliwy z oliwek (Z)

  • 3 listki stewii (Z)

  • 1/3 szklanki mąki kukurydzianej (Z)

  • 1/2 szklanki mąki słonecznikowej (Z)

  • 1 szklanka mąki ryżowej (M)

  • 11 listków mięty (M)

  • szczypta soli himalajskiej (W)

  • 8 listków melisy (D)

  • 1/2 szklanki śmietany bez laktozy (D)

  • 1 szklanka truskawek (D)

  • 1 łyżeczka wrzątku (O)

  • Dodatki
  • 3 ubite jajka (Z)

  • cukier brązowy (Z)

Sposób Przygotowania

  • Wszystkie składniki dodaj do miski, a następnie zmiksuj na gładką masę.
  • Dodaj pianę z 3 ubitych jajek z cukrem.
  • Ponownie delikatnie wymieszaj ciasto z pianą z białek. Smaż małe placuszki na oliwie.
  • Udekoruj pokrojonymi truskawkami.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *