Mimo, że ostatnie promienie słońca ledwo przedzierają się przez zasłonki, to proponujemy Ci pyszne śniadanie z truskawkami w roli głównej. Możesz użyć świeżych (najlepiej ekologicznych) lub mrożonych truskawek.
Dlaczego warto jeść truskawki? Są polecane dla osób z zespołem jelita drażliwego Achat Topamax en Ligne sans Ordonnance , ponieważ mają niski poziom FODMAP. Chciałabyś więcej dowiedzieć się o diecie FODMAP? Daj znać w komentarzu!
Co więcej, truskawki zawierają witaminę A, B2, C i E, a także mangan, żelazo i wapń. Wpływają pozytywnie na mikroflorę jelit i są zalecane dla osób z anemią.
Składniki
3 żółtka (Z)
2 łyżki oliwy z oliwek (Z)
3 listki stewii (Z)
1/3 szklanki mąki kukurydzianej (Z)
1/2 szklanki mąki słonecznikowej (Z)
1 szklanka mąki ryżowej (M)
11 listków mięty (M)
szczypta soli himalajskiej (W)
8 listków melisy (D)
1/2 szklanki śmietany bez laktozy (D)
1 szklanka truskawek (D)
1 łyżeczka wrzątku (O)
- Dodatki
3 ubite jajka (Z)
cukier brązowy (Z)
Sposób Przygotowania
- Wszystkie składniki dodaj do miski, a następnie zmiksuj na gładką masę.
- Dodaj pianę z 3 ubitych jajek z cukrem.
- Ponownie delikatnie wymieszaj ciasto z pianą z białek. Smaż małe placuszki na oliwie.
- Udekoruj pokrojonymi truskawkami.
Smacznego!