Na poście dr Dąbrowskiej możesz przyrządzić wiele dań w mgnieniu oka. Sałatka z kapusty pekińskiej właśnie do nich należy.
Masz miskę, składniki? To zrobisz tę sałatkę w mniej niż 3 minuty.
Dlaczego warto jeść kapustę pekińską?
Kapusta pekińska jest bogata w beta-karoten. Zawiera duże ilości witaminy A, C oraz z grupy B. Jest także świetnym źródłem żelaza, cynku, kwasu foliowego i błonnika pokarmowego.
Składniki
1/2 główki kapusty pekińskiej
1-2 ogórki kiszone
1 duży malinowy pomidor
5 rzodkiewek
sól
pieprz
tymianek
Sposób Przygotowania
- Posiekaj drobno kapustę. Następnie smaż pomidor i zdejmij skórkę (jeśli wolisz pomidor ze skórką, pomiń ten krok).
- Pokrój kiszone ogórki, pomidor i rzodkiewki.
- Dopraw mocno do smaku. Możesz również dodać swoje ulubione przyprawy.
Smacznego!
Jeśli przyrządziłaś danie z naszego przepisu, zainspiruj innych i podziel się swoimi pysznościami w relacji na facebooku. Będzie nam miło, jeśli nas oznaczysz!