Szybka sałatka na poście dr Dąbrowskiej

Na poście dr Dąbrowskiej możesz przyrządzić wiele dań w mgnieniu oka. Sałatka z kapusty pekińskiej właśnie do nich należy.

Masz miskę, składniki? To zrobisz tę sałatkę w mniej niż 3 minuty.

Dlaczego warto jeść kapustę pekińską?

Kapusta pekińska jest bogata w beta-karoten. Zawiera duże ilości witaminy A, C oraz z grupy B. Jest także świetnym źródłem żelaza, cynku, kwasu foliowego i błonnika pokarmowego.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej

  • 1-2 ogórki kiszone

  • 1 duży malinowy pomidor

  • 5 rzodkiewek

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

Sposób Przygotowania

  • Posiekaj drobno kapustę. Następnie smaż pomidor i zdejmij skórkę (jeśli wolisz pomidor ze skórką, pomiń ten krok).
  • Pokrój kiszone ogórki, pomidor i rzodkiewki.
  • Dopraw mocno do smaku. Możesz również dodać swoje ulubione przyprawy.

Smacznego!

Jeśli przyrządziłaś danie z naszego przepisu, zainspiruj innych i podziel się swoimi pysznościami w relacji na facebooku. Będzie nam miło, jeśli nas oznaczysz!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *