Tosty stanowią świetną propozycję na zdrowe i niskocholesterolowe śniadanie. Co więcej, są niezwykle proste w przygotowaniu i można podawać je zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie.
Poznaj przepis na tost z dodatkiem pasty jajecznej i rzodkiewki. To pyszne i wytrawne danie zaspokoi głód na przynajmniej 3 godziny.
Składniki
1 kromka bezglutenowego chleba orkiszowego
2 jajka
2 łyżki ekologicznej musztardy
1 rzodkiewka
1 łyżeczka świeżo posiekanego szczypiorku
szczypta soli himalajskiej
Sposób Przygotowania
- Ugotuj na twardo jajka. Następnie posiekaj je drobno.
- Przełóż jajka do miski i połącz je z musztardą.
- Podpiecz lekko chleb na patelni lub w tosterze (możesz pominąć ten krok).
- Połóż pieczywo na talerzu i ułóż na nim cienko pokrojone rzodkiewki. Następnie rozsmaruj na kanapce pastę jajeczną i posyp szczypiorkiem i solą.
W jakiej postaci najbardziej lubisz spożywać jajka na śniadanie? Podziel się swoim pomysłem na pyszne, niskocholesterolowe śniadanie w komentarzu.