Tost z pastą jajeczną i rzodkiewką

Tosty stanowią świetną propozycję na zdrowe i niskocholesterolowe śniadanie. Co więcej, są niezwykle proste w przygotowaniu i można podawać je zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie.

Poznaj przepis na tost z dodatkiem pasty jajecznej i rzodkiewki. To pyszne i wytrawne danie zaspokoi głód na przynajmniej 3 godziny.

Składniki

  • 1 kromka bezglutenowego chleba orkiszowego

  • 2 jajka

  • 2 łyżki ekologicznej musztardy

  • 1 rzodkiewka

  • 1 łyżeczka świeżo posiekanego szczypiorku

  • szczypta soli himalajskiej

Sposób Przygotowania

  • Ugotuj na twardo jajka. Następnie posiekaj je drobno.
  • Przełóż jajka do miski i połącz je z musztardą.
  • Podpiecz lekko chleb na patelni lub w tosterze (możesz pominąć ten krok).
  • Połóż pieczywo na talerzu i ułóż na nim cienko pokrojone rzodkiewki. Następnie rozsmaruj na kanapce pastę jajeczną i posyp szczypiorkiem i solą.

W jakiej postaci najbardziej lubisz spożywać jajka na śniadanie? Podziel się swoim pomysłem na pyszne, niskocholesterolowe śniadanie w komentarzu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *