Nie masz pomysłu z czym zrobić kromki do pracy lub na uczelnię? Przygotuj zdrową i wytrawną pastę z fasoli. Dostarczy ona organizmowi solidną dawkę białka.
Dlaczego warto jeść fasolę? W zależności od gatunku fasoli, przeważają w niej różne wartości odżywcze. Jednak w każdej z nich znajdziemy cenny wapń, fosfor i potas.
Fasola czerwona zawiera dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk. Wzmacnia on odporność, dlatego warto jeść ją szczególnie teraz w okresie jesienno-zimowym.
Składniki
1/2 szklanki ugotowanej, zmielonej fasoli
4 łyżki masła
1 łyżeczka majeranku
1/2 łyżeczki oregano
sól
pieprz
1 łyżeczka siemienia lnianego
Sposób Przygotowania
- Ugotowaną i zmieloną fasolę utrzej z masłem, siemieniem lnianym i przyprawami.
- Podawaj na kanapce.
Smacznego!