Wegetariańska pasta z fasoli na kanapkę

Nie masz pomysłu z czym zrobić kromki do pracy lub na uczelnię? Przygotuj zdrową i wytrawną pastę z fasoli. Dostarczy ona organizmowi solidną dawkę białka.

Dlaczego warto jeść fasolę? W zależności od gatunku fasoli, przeważają w niej różne wartości odżywcze. Jednak w każdej z nich znajdziemy cenny wapń, fosfor i potas.

Fasola czerwona zawiera dobroczynny zwłaszcza dla mężczyzn cynk. Wzmacnia on odporność, dlatego warto jeść ją szczególnie teraz w okresie jesienno-zimowym.

Składniki

  • 1/2 szklanki ugotowanej, zmielonej fasoli

  • 4 łyżki masła

  • 1 łyżeczka majeranku

  • 1/2 łyżeczki oregano

  • sól

  • pieprz

  • 1 łyżeczka siemienia lnianego

Sposób Przygotowania

  • Ugotowaną i zmieloną fasolę utrzej z masłem, siemieniem lnianym i przyprawami.
  • Podawaj na kanapce.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *