Wzmacniająca zupa ogórkowa

Nie tylko kobiety w ciąży mają swoje smaczki i zachcianki na różne niestandardowe potrawy. Jeśli właśnie przeglądasz strony internetowe w poszukiwaniu idealnego przepisu na ogórkową, zjedź w dół. Tam czeka na Ciebie rewelacyjny przepis na smaczną zupę ogórkową.

Jednak jeśli masz jeszcze dobrych 30 sekund, dowiedz się, dlaczego warto jeść ogórki. Ogórek składa się w 97% z wody, dzięki czemu dobrze nawadnia organizm. Warto go jeść przy problemach z układem moczowym, by szybciej pozbyć się stamtąd toksyn.

Ogórek bogaty jest w witaminy A, C, E, K, a także zawiera liczne minerały, takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas.

Składniki

  • 2 litry bulionu warzywnego

  • 2 marchewki

  • 1 korzeń pietruszki

  • 1/4 selera

  • 2 żółte cebule

  • 1 por

  • 5 ziaren ziela angielskiego

  • 7 ziemniaków

  • 10 średnich ogórków kiszonych

  • 1 łyżeczka soli himalajskiej

  • pieprz

  • suszone oregano

Sposób Przygotowania

  • Wszystkie warzywa pokrój w kosteczki i wrzuć do wrzątku (oprócz ziemniaka). Gotuj przez 30 minut. Ugotuj w tym samym czasie w osobnym garnku ziemniaki.
  • Dodaj pokrojone ziemniaki i sól, i gotuj jeszcze przez 5 minut.
  • Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone i dodaj je do zupy. Zagotuj, a następnie gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.

Czy wiedziałaś, że zupa ogórkowa świetnie wzmacnia odporność? Opowiedz nam o swoich ulubionych sposobach na wzmocnienie odporności w komentarzu!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *