Zapiekane brzoskwinie mogą jeść osoby z wysokim cholesterolem tak często, jak lubią. Brzoskwinie składają się około z 90% z wody, dlatego są niskokaloryczne. Pozytywnie wpływaj na funkcjonowanie nerek, a także oczyszczają organizm z toksyn.
Brzoskwinie prosto z piekarnika nie tylko smakują obłędnie, ale również dostarczają organizmowi mnóstwo wartościowych substancji. W połączeniu z miodem oraz płatkami migdałowymi stanowią prawdziwą bombę witaminową!
Składniki
3 brzoskwinie
1,5 łyżeczki miodu nektarowo-spadziowego
2 łyżki płatków migdałowych
3 łyżki orzechów włoskich
1 łyżeczka cynamonu
Sposób Przygotowania
- Przekrój brzoskwinie na pół i wyjmij pestki. Zostaw około 1 cm od skórki, a resztę miąższu wydrąż łyżeczką.
- Posiekaj orzechy, a następnie połącz je z rozgniecionym miąższem brzoskwiniowym. Tak przygotowany farsz, umieść w wydrążonych otworach w brzoskwiniach.
- Połącz miód z cynamonem. Cienkim strumieniem polej brzoskwinie tą mieszanką. Następnie posyp je płatkami migdałowymi.
- Umieść brzoskwinie na papierze do pieczenia. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza i piecz, aż brzoskwinie zmiękną. Następnie podwyższ temperaturę do 180 stopni i piecz, aż płatki migdałowe się zarumienią.
Smacznego!