Zdrowy obiad – szpinak z pomidorkami

Szukasz przepisu na szybkie, proste i zdrowe danie? Szpinak z pomidorkami i czerwoną cebulą są gotowi, by zabłysnąć na Twoim talerzu!

Szpinak zawiera mnóstwo antyoksydantów – luteinę, beta-karoten i witaminę C. Jest bogaty również w żelazo, dlatego zalecany jest dla osób z anemią.

Danie to jest niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Nie ma co zwlekać, czas przygotować pyszny posiłek!

Sposób Przygotowania

  • Cebulę i czosnek obieramy. Następnie czosnek szatkujemy, a cebulę kroimy na drobne kawałki. Warzywa te delikatnie przesmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny wody przez 5 minut.
  • Wlewamy przecier i dodajemy obranego wcześniej i pokrojonego w kostki pomidora. Gotujemy przez 5 minut.
  • Kolejno dodajemy liście szpinaku i rukoli, i gotujemy przez 3 minuty.

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *