Szukasz przepisu na szybkie, proste i zdrowe danie? Szpinak z pomidorkami i czerwoną cebulą są gotowi, by zabłysnąć na Twoim talerzu!
Szpinak zawiera mnóstwo antyoksydantów – luteinę, beta-karoten i witaminę C. Jest bogaty również w żelazo, dlatego zalecany jest dla osób z anemią.
Danie to jest niskokaloryczne i niezwykle aromatyczne. Nie ma co zwlekać, czas przygotować pyszny posiłek!
Sposób Przygotowania
- Cebulę i czosnek obieramy. Następnie czosnek szatkujemy, a cebulę kroimy na drobne kawałki. Warzywa te delikatnie przesmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny wody przez 5 minut.
- Wlewamy przecier i dodajemy obranego wcześniej i pokrojonego w kostki pomidora. Gotujemy przez 5 minut.
- Kolejno dodajemy liście szpinaku i rukoli, i gotujemy przez 3 minuty.
Smacznego!