Jeśli przeprowadzasz post dr Dąbrowskiej w okresie jesienno-zimowym, koniecznie musisz poznać przepis na ten rozgrzewający napój. Zawiera on mnóstwo antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki.
Imbir znany jest od pokoleń ze swoich rozgrzewających właściwości. Jednak to nie jedyna zaleta, dla której warto dodawać go do swoich dań, napoi i przekąsek.
Imbir skutecznie wpływa na procesy trawienne. Redukuje wzdęcia oraz bóle brzucha. Pomocny przy migrenach oraz zbyt wysokim poziomie cholesterolu. Co więcej, warto stosować imbir podczas przeziębienia i bólu gardła.
Składniki
1/2 grejpfruta
1 jabłko
2 plasterki świeżego imbiru
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
3 plasterki zielonego ogórka
garść zielonego szpinaku
sok z 1/2 cytryny
woda
Sposób Przygotowania
- Umyj dokładnie wszystkie owoce i warzywa.
- Usuń z jabłka gniazdko, a następnie zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
Smacznego!