Zupa z ryżem i kaszą jaglaną

Zupa z ryżem i kaszą jaglaną to lekkostrawna propozycja na jesienny obiad. Jest prosta w przygotowaniu i niezwykle aksamitna. Nawet jeśli kuchenne klimaty nie są Twoją mocną stroną, z tym przepisem wyjdzie Ci rewelacyjna i sycąca zupa.

Jeśli śledzisz nasz blog od dłuższego czasu, to pewnie zauważyłaś, że to nie debiut kaszy jaglanej w naszych przepisach. O jej cennych właściwościach możesz przeczytać m. in. w tym artykule.

Składniki

  • 2 litry wrzątku (O)

  • 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej (Z)

  • 2 łyżeczki masła klarowanego (Z)

  • 1 łyżka pestek z dyni (Z)

  • 1 1/2 łyżka pestek słonecznika (Z)

  • 1 łyżka wiórek kokosowych (Z)

  • 1 łyżka rodzynek (Z)

  • 6 daktyli (Z)

  • 5 listków stewii (Z)

  • 1/3 szklanki ryżu (M)

  • szczypta soli morskiej (W)

  • Dodatki
  • 1 garść suszonej żurawiny (D)

  • 1 garść wędzonych śliwek (O)

  • 1 garść migdałów w płatkach (Z)

Sposób Przygotowania

  • Do wrzątku dodajemy składniki zupy w podanej kolejności. Gotujemy przez około godzinę lub dłużej.
  • Pod koniec gotowania dodajemy żurawinę, śliwki i migdały.

Smacznego!

Leave a Comment

Your email address will not be published.