Ciasto z czerwonej fasoli

To nieprawda, że diabetycy nie mogą pozwolić sobie na słodkości. Warto jednak korzystać ze specjalnych przepisów, które dają pewność, że są to desery w sam raz dla osób z problemami zdrowotnymi. Jednym z takich przepisów jest ten na pyszne ciasto z czerwonej fasoli!

Składniki

  • puszka czerwonej fasoli

  • 1 dojrzały banan

  • półtora łyżki oleju

  • dwie łyżki kakao

  • 2 łyżki ksylitolu

  • 2 jajka

  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób Przygotowania

  • Fasolę dokładnie wypłukać pod ciepłą wodą
  • Blendować ją ze wszystkimi pozostałymi składnikami
  • Wymieszać szpatułką aż masa będzie gładka i jendolita
  • Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut
  • Można podawać po wystudzeniu

Comments are closed.