Pierś z indyka z warzywami na parze

Soczysta pierś z indyka bez skóry to idealne danie obiadowe. Polecane jest każdej osobie, która stara się zrzucić zbędne kilogramy, zredukować poziom tkanki tłuszczowej oraz dostarczyć do organizmu niezbędnych substancji odżywczych. Pierś z indyka to chude mięso, które jest bogate w niacynę, selen, witaminy B6 i B12. Przepis ten można wykorzystać również będąc na diecie paleo.

Przygotowanie dania zajmuje mniej niż godzinę, dlatego jest to idealny przepis dla osób, które są w ciągłym biegu. 

Składniki

  • pierś z indyka bez skóry

  • kilka różyczek brokuła

  • kilka różyczek kalafiora

  • dwie marchewki

  • szparagi zielone

Sposób Przygotowania

  • Pierś z indyka natrzyj ulubionymi przyprawami i włóż do parowaru na ok. 40 minut.
  • Po około 10 minutach dodaj do niej szparagi oraz marchew.
  • Po upływie kolejnych 10 minut, dodaj brokuła i kalafiora.
  • Warzywa dopraw do smaku.

Comments are closed.