Soczysta pierś z indyka bez skóry to idealne danie obiadowe. Polecane jest każdej osobie, która stara się zrzucić zbędne kilogramy, zredukować poziom tkanki tłuszczowej oraz dostarczyć do organizmu niezbędnych substancji odżywczych. Pierś z indyka to chude mięso, które jest bogate w niacynę, selen, witaminy B6 i B12. Przepis ten można wykorzystać również będąc na diecie paleo.
Przygotowanie dania zajmuje mniej niż godzinę, dlatego jest to idealny przepis dla osób, które są w ciągłym biegu.
Składniki
pierś z indyka bez skóry
kilka różyczek brokuła
kilka różyczek kalafiora
dwie marchewki
szparagi zielone
Sposób Przygotowania
- Pierś z indyka natrzyj ulubionymi przyprawami i włóż do parowaru na ok. 40 minut.
- Po około 10 minutach dodaj do niej szparagi oraz marchew.
- Po upływie kolejnych 10 minut, dodaj brokuła i kalafiora.
- Warzywa dopraw do smaku.