Pudding na bazie tofu, który zostanie przygotowany za pomocą masy bananowo-czekoladowej to pomysł na posiłek o niskiej zawartości cukrów. Zaproponowany w danym przepisie pudding to produkt, który wybaczy restrykcjom niemal każdej diety. Bez względu na to, czy jesteś weganinem, próbujesz wytrwać na diecie redukcyjnej, czy też borykasz się z problemami typowymi dla cukrzyków. Niezwykle niski indeks glikemiczny tego dania to bez dwóch zdań druga największa zaleta obok jego smaku.
Składniki
jeden banan pokrojony na kawałki
niewielkie opakowanie tofu
1 łyżka stołowa sproszkowanej stevii
5 łyżek stołowych gorzkiego kakao w proszku
3 łyżki stołowe mleka sojowego
szczypta cynamonu
Sposób Przygotowania
- Przygotowanie tego posiłku powinno przypaść do gustu każdemu. Całość składników umieszczamy w naczyniu przeznaczonym do blendowania i blendujemy na gładką masę pozbawioną jakichkolwiek grudek.
- Przed podaniem pudding należy schłodzić w lodówce.
- Dla uzyskania gęstszej konsystencji zaleca się wsadzić do zamrażalnika na 20 minut przed podaniem.