Idealna surówka z jabłkiem i czerwoną kapustą

Na diecie dr Dąbrowskiej nie może zabraknąć surówek. W różnej formie, z różnymi dodatkami. Dziś proponujemy surówkę, która przełamie słodki smak marchewki kwaśnym sokiem z cytryny.

Nie trzeba być szefem kuchni, aby przygotować tą zdrową surówkę. Wystarczy kilka ruchów nożem i można cieszyć się pyszną potrawą.

W tej surówce nie ma ani grama cukru, ani tłuszczów. Jeśli nie jesteś na poście, możesz dodać do surówki olej. Sprawdzi się także oliwa z oliwek.

Składniki

  • 1/2 małej główki czerwonej kapusty

  • 1 marchewka

  • 1/2 cebuli

  • sok z cytryny

  • 1/2 pęczka pietruszki

  • 1 kwaśne jabłko

  • pieprz

  • sól

Smacznego!


Poznaj sekrety trawienia zapisując się na newsletter Fundamenty Zdrowia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *